Εικόνες της φύσης

Εικόνες της φύσης
Τρίπολη Αρκαδίας-Πλατεία Άρεως, Ο Αρχιστράτηγος του Αγώνα Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Ο 39ος Διαγωνισμός Δημοτικού Τραγουδιού στα Λαγκάδια Γορτυνίας


Το Σάββατο το βράδυ, 28 Ιουλίου 2012 στην Αγία Παρασκευή Λαγκαδίων του Δήμου Γορτυνίας διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία ο 39ος Διαγωνισμός Δημοτικού Τραγουδιού και Μουσικής, που οργάνωσε ο Δήμος Γορτυνίας και η Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Αισιόδοξο και σημαντικό στοιχείο του διαγωνισμού ήταν, ότι συμμετείχαν αρκετά ταλαντούχα νέα παιδιά, αγόρια και κορίτσια, με αγάπη για την ελληνική παραδοσιακή μουσική. Η Ελληνική Παράδοση είναι το κυριότερο στοιχείο του πολιτισμού που συνθέτει τη πολιτιστική μας ταυτότητα, την οποία πρέπει να διαφυλάξουμε για να μην χαθεί μέσα στην παγκοσμιοποίηση των πάντων!

Εφέτος ο διαγωνισμός ήταν αφιερωμένος στην αξέχαστη Δόμνα  Σαμίου, που υπήρξε ακούραστος στυλοβάτης της παράδοσης με τεράστιο έργο, κληρονομιά στις επόμενες γενιές. Η Δόμνα Σαμίου είχε παραβρεθεί στο διαγωνισμό παλαιότερα και είχε επίσης επισκεφτεί τα Λαγκάδια τη δεκαετία του ’70 όπου έκανε επιτόπιες ηχογραφήσεις ντόπιων τραγουδιών. 

Την εκδήλωση του διαγωνισμού παρουσίασε η γνωστή κι επιτυχημένη δημοσιογράφος Πηνελόπη Γαβρά, η οποία κατάγεται από τα Λουτρά Ηραίας της Γορτυνίας.















Τη κριτική επιτροπή αποτελούσαν, ύστερα από τις αλλαγές που επέφερε ο μη ερχομός λόγω κωλύματος, δυο μελών της επιτροπής που είχε ανακοινωθεί αρχικά, οι εξής:
Γιάννης Πλεμμένος  Μουσικός, ερευνητής του κέντρου Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών, Πρόεδρος
Γιάννης Καραχρήστος Μουσικός, ερευνητής του κέντρου Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών
Χριστίνα Ασημακοπούλου, Καθηγήτρια μουσικής με καταγωγή από τα Λαγκάδια.






Η πιο γλυκιά στιγμή της βραδιάς υπήρξε όταν ανέβηκε στη σκηνή μια ομάδα μικρών παιδιών από τα Λαγκάδια και τραγούδησαν στο κοινό το παραδοσιακό τραγούδι «Τριανταφυλλάκι θα γινώ» υπό τη καθοδήγηση και μουσική διδασκαλία του Κώστα Παυλόπουλου. «Τριανταφυλλάκι θα γινώ μες τα βασιλικά σου, που να καεί η καρδιά σου….γεια σου Ελενάκι γεια σου….», 










Επίσης υπέροχη ήταν η συμμετοχή των νέων παιδιών  του Πολιτιστικού Συλλόγου Βυτίνας «Κων. Παπαρρηγόπουλος» με χοροδιδάσκαλο την Χριστίνα Ζαμπαθά, Πρόεδρο του ΝΠΔΔ Δήμου Τρίπολης, που χόρεψαν τα τραγούδια της Δόμνας Σαμίου αλλά και ωραία αρκαδικά τραγούδια τα οποία απέδωσε η πολύ καλή ορχήστρα του Κώστα Παυλόπουλου.









Την ορχήστρα αποτελούσαν οι:
Γιάννης Παυλόπουλος  βιολί, τραγούδι
Θοδωρής Τασούλας, κλαρίνο
Παναγιώτης Παπαπροκοπίου, λαούτο
Γιάννης Γευγελής, κρουστά
Στέλλα Βαλάση, σαντούρι
Θεοδώρα Παναγοπούλου τραγούδι
Κώστας Παυλόπουλος, τραγούδι










Το θέατρο της Αγίας Παρασκευής Λαγκαδίων γέμισε από κόσμο. Χειροκρότησε με θέρμη τα νέα παιδιά που ομολογουμένως έκλεψαν τις εντυπώσεις, είτε τραγουδούσαν είτε χόρευαν. Κρατάνε γερά τη σκυτάλη της παράδοσης.












Στους διοργανωτές και στους συμμετέχοντες  στην εκδήλωση έστειλαν τους χαιρετισμούς και τις ευχές τους ο Υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος.



Με τη παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση:
 Ο βουλευτής Αρκαδίας Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Ευάγγελος Γιαννακούρας, ο οικοδεσπότης Δήμαρχος Γορτυνίας Ιωάννης Σπ. Γιαννόπουλος, ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος επικεφαλής ομάδας Αντιδημάρχων που την αποτελούσαν Γιάννης Χαραλαμπόπουλος, Βασίλης Αλεξόπουλος, Νικολέτα Βομπιράκη, Γεώργιος Λιόσης. Ο Νίκος Ζενέτος παρακολουθεί ανελλιπώς το διαγωνισμό εδώ και 21 χρόνια. Επίσης παρών ήταν ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος.

Ευάγγελος Γιαννακούρας, Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας


 Ιωάννης Σπ. Γιαννόπουλος, Δήμαρχος Γορτυνίας


Ο Νίκος Ζενέτος, Δήμαρχος Ιλίου με το 1ο νικητή (φωτό:kalimera-arkadia.gr)






Από το Δήμο Γορτυνίας ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πέτρος Ζούνης, οι Αντιδήμαρχοι Παναγιώτης Γκιώκας, Μαρίνα  Διαμαντοπούλου, Διονύσης Παρασκευόπουλος, Δημήτρης Καδάς, η Πρόεδρος  της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Γορτυνίας Κων/να Βογιατζόγλου, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Γορτυνίας Χρήστος Βογιατζής, Αθανάσιος Τρυφωνόπουλος, Κων/νος Αλβενιώτης, Γεώργιος Κανελλόπουλος, Δημήτρης Γιαννόπουλος, Κων/νος Κουντάνης.
Τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου Λαγκαδίων Παναγιώτης Τσαφαράς πρόεδρος, Βασίλης Μουρούτσος, Χρήστος Καγιούλης, όπως επίσης μέλη του Δ.Σ του Συλλόγου των εν Αττική Λαγκαδινών και της Παγγορτυνιακής Ένωσης.
Οι πρώην Δήμαρχοι Λαγκαδίων Στάθης Κούλης, Βασίλης Μακρής, Κώστας Σιοκορέλης, Βασίλης Σαμαράς.
Οι πολιτευτές Παναγιώτης Καρβελάς, Γεώργιος Παπαηλίου, Γεωργία Παναγοπούλου.
Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων και Εκπρόσωποι Πολιτιστικών Συλλόγων.
Εκπρόσωποι Εκκλησιαστικών και Αστυνομικών Αρχών.
Τα μέσα ενημέρωσης, έντυπα και ηλεκτρονικά, ήταν παρόντα και κατέγραψαν την εκδήλωση, όπως η εφημερίδα «Γορτυνία» και ο Κώστας Καλύβας, ο «Αρκαδικός Κήρυκας», οι «Αρκαδικές Ειδήσεις», η «Αρκαδική Τηλεόραση» και οι ιστοσελίδες «Καλημέρα Αρκαδία» και «Αρκαδία Πόρταλ».
Διαγωνίστηκαν 13 άτομα, στη πλειοψηφία τους νέοι, οι οποίοι είχαν επιλεγεί το πρωί στους προκριματικούς από τη κριτική επιτροπή, που αποφάσισε τα βραβεία του διαγωνισμού να δοθούν ως εξής:

Α) Κατηγορία νέων έως 18 ετών στο τραγούδι
1ο  Βραβείο: Βέρα Τριάντου από την Αθήνα με το τραγούδι "Της τριανταφυλλιάς τα φύλλα"
2ο Βραβείο: Χρυσοβαλάντω Σιακωτού από τη Τρίπολη με το τραγούδι "Στο είπα και στο ξαναλέω"
3ο Βραβείο: Ιωάννα Κωτούλα από την Αθήνα με το τραγούδι "Με γέλασε μια χαραυγή"

Β) Κατηγορία ενηλίκων στο τραγούδι
1ο Βραβείο: Κωνσταντίνος Παπάς από τη Μυγδαλιά Γορτυνίας με το τραγούδι "Σε τούτη(ν) ασημόκουπα"
2ο Βραβείο: Μαρία Ατζινά από τη Κυνουρία με το τραγούδι "Απόψε κρύο έκανε"
3ο Βραβείο: Παρασκευάς  Κούρος από τη Κυνουρία με το τραγούδι "Εγώ είμαι τ' αρχοντόπουλο"

Γ) Κατηγορία σε μουσικό όργανο
1ο Βραβείο: Πέτρος Δολιανίτης από τα Μέγαρα στο ακορντεόν Ανατολικής Ρωμυλίας
1ο Βραβείο: Κωνσταντίνος Χρονόπουλος από το Σπάθαρι Γορτυνίας στη φλογέρα
3ο Βραβείο: Μάριος Καραχάλιος και Αναστάσιος Λίτσας από το Άργος σε  ντουέτο, κανονάκι και τραγούδι αντίστοιχα και με το τραγούδι «Μοναχογιός ο Κωνσταντής».

Το πρώτο βραβείο κάθε κατηγορίας αντιστοιχεί σε χρηματικό έπαθλο 500,00 ευρώ, το δεύτερο σε χρηματικό έπαθλο 300,00 ευρώ και το τρίτο σε χρηματικό έπαθλο 200,00 ευρώ.

Βέρα Τριάντου, 1ο βραβείο στην κατηγορία νέων



 Χρυσοβαλάντω Σιακωτού, 2ο βραβείο στην κατηγορία νέων



  Ιωάννα Κωτούλα, 3ο βραβείο στην κατηγορία νέων


Κων/νος Παπάς 1ο βραβείο στην κατηγορία ενηλίκων


Μαρία Ατζινά(στο κέντρο) 2ο βραβείο στη κατηγορία ενηλίκων(φωτό: kalimera-arkadia.gr)


Παρασκευάς Κούρος 3ο βραβείο στη κατηγορία ενηλίκων



 Πέτρος Δολιανίτης 1ο βραβείο στη κατηγορία μουσικών οργάνων



Κωνσταντίνος Χρονόπουλος 2ο βραβείο στη κατηγορία μουσικών οργάνων



Μάριος Καραχάλιος και Αναστάσιος Λίτσας 3ο βραβείο στη κατηγορία μουσικών οργάνων



Το χορευτικό συγκρότημα του Πολιτιστικού Συλλόγου Βυτίνας "Κων/νος Παπαρρηγόπουλος"




Στη επιτυχία της εκδήλωσης συνέβαλαν με τη προσωπική τους εργασία, τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου Λαγκαδίων, εργαζόμενοι του Δήμου πέραν από το ωράριο τους καθώς και δημότες εθελοντές.
Χορηγοί επικοινωνίας ήταν το Δημοτικό Ραδιόφωνο   Τρίπολης, η ΕΡΑ Τρίπολης, η ΕΡΑ Πάτρας καθώς και τα τοπικά έντυπα και οι ηλεκτρονικοί ιστότοποι.
Το καλλωπισμό της σκηνής με διάφορα φυτά, προσέφερε δωρεάν η εταιρεία «Φυτώρια Τρουπή» από τη Τρίπολη.
Θερμές ευχαριστίες σε όλους!
Και του χρόνου!



5 σχόλια:

  1. Ανώνυμε αναγνώστη,
    ευχαριστώ για το ευγενικό σας σχόλιο και για τις επισημάνσεις που κάνετε.
    Πράγματι αυτό το ιστολόγιο έχει ένα συγκεκριμένο ύφος και προσανατολισμό και φροντίζω όσο το δυνατόν οι ιδιότητες μου να είναι διακριτές. Το ότι προβάλλω πολλά από τα πολιτιστικά του Δήμου Γορτυνίας είναι για τη προβολή της Γορτυνίας και θα το έκανα έτσι κι αλλιώς εφ’ όσον παρακολουθούσα από κοντά τις εκδηλώσεις και είχα υλικό. Μ' αρέσει να προβάλλω και να τονίζω τη θετική πλευρά των πραγμάτων, κι αυτό όχι τυχαία, αλλά μετά από συσσώρευση εμπειριών και καταστάλαγμα των σκέψεων μου.
    Για μόνο φορά, κατ’ εξαίρεση, θα μιλήσω για τις εκδηλώσεις του Δήμου, τις οποίες εισηγούμαι στο Δημοτικό Συμβούλιο, ψηφίζονται και κατόπιν τις εκτελούμε με τις υπηρεσίες και τους συνεργάτες. Οι εκδηλώσεις γίνονται με το εξής σκεπτικό:
    Με το ελάχιστο δυνατό κόστος
    Να καλύπτουν όσο το δυνατόν όλη την επικράτεια του δήμου
    Τα θέματα να αναφέρονται σε όλες τις πτυχές του πολιτισμού(λαογραφία, παράδοση, θέατρο, μουσική, ιστορική μνήμη, αθλητικά, τουρισμός, προβολή κ.λ.π.)
    Εκδηλώσεις που γινόντουσαν από πολλά χρόνια πριν και έχουν καθιερωθεί τις πραγματοποιούμε με μεγάλη περικοπή της δαπάνης.
    Προσθέτουμε καινούριες είτε "δικής μας έμπνευσης" είτε προτάσεις συλλόγων που δραστηριοποιούνται σ' αυτό το τομέα και έχουν κάτι σημαντικό να παρουσιάσουν.
    Η γενική αρχή είναι ότι παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνουμε, δεν πρέπει ο πολιτισμός να παραγκωνιστεί και οι δημότες δεν πρέπει να στερηθούν αυτό το αγαθό.
    Ειδικότερα για το Διαγωνισμό Δημοτικού Τραγουδιού στα Λαγκάδια είναι κεντρική πολιτιστική εκδήλωση του δήμου και έγινε με το χαμηλότερο δυνατό κόστος. Ο προϋπολογισμός της, που ψηφίστηκε στο δημοτικό συμβούλιο στις 29/6/2012, στις 17.000,00 ευρώ, όσο και πέρσι, εκ των οποίων 5.000,00 θα τα καλύψει η Περιφέρεια Πελοποννήσου. Στη δαπάνη περιλαμβάνονται αμοιβή μουσικού συγκροτήματος, ηχητικά, φωτισμός, αφίσες, προσκλήσεις, πανό, έξοδα φιλοξενίας(μουσικών, κριτικής επιτροπής, παρουσιάστριας), έξοδα χορευτικού(φορεσιές, κέρασμα), βραβεία διαγωνιζομένων.
    Δεν αμείφτηκε η κριτική επιτροπή και η παρουσιάστρια.
    Επειδή δεν γίνεται να απαντάμε σε κάθε μεμονωμένη περίπτωση, οι δημότες μπορούν να αναζητούν στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ όλες τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και της Οικονομικής Επιτροπής. Είναι ο θεσμοθετημένος τρόπος της διαφάνειας και της ενημέρωσης των πολιτών.
    Σας ευχαριστώ πολύ για τη παρέμβαση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. To Θέμα με ενδιαφέρει, όχι μόνο σαν Γορτύνιο και Αρκάδα αλλά ειδικά σε αυτή τη δυσχερή πραγματικά συγκυρία είμαι υποχρεωμένος να προσεγγίσω το θέμα αυτό σαν πολίτης που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο καλείται να πληρώσει εκτός από όλα τα άλλα και αυτά που γίνονται για μένα χωρίς εμένα και για να εξυπηρετηθεί η μεγάλη ιδέα του πολιτισμού.

    Επειδή τα μισά του χίλια είναι τα πεντακόσια Θα κάνω έναν απλό λογαριασμό με την Πρακτική Αριθμητική.

    Το μεροκάματο που δίνεται σήμερα σε έναν εργαζόμενο στους ΟΤΑ είναι 25 Ευρώ.
    Δαπανήθηκαν για την εκδήλωση 17.000 Ευρώ.
    Αν αυτά τα υπολογίσουμε σε μεροκάματα, αυτά αντιστοιχούνται σε 680 μεροκάματα.
    Για τα βραβεία δώσαμε 3.000 Ευρώ δηλαδή 120 μεροκάματα.
    Ποσό καθόλου ευκαταφρόνητο και εδώ ίσως να έχει παίξει κάποιο ρόλο η υπεβολική φιλοδοξία των Οργανωτών, που επιμένουν και θέλουν τον Διαγωνισμό ως Πανελλήνιο.
    Γίνεται Πανελλήνιος Διαγωνισμός με λιγότερα λεφτά ? Δεν γίνεται.

    Aν δεν τον λέγαμε Πανελλήνιο και τον λέγαμε Τοπικό, Γορτυνιακό ή Αρκαδικό βεβαίως και θα γινότανε και με λιγότερα λεφτά σε βραβεία.

    Αν από στις 17.000 Ευρώ αφαιρέσουμε τις 3.000 που δόθηκαν για τα βραβεία μας μένουν 14.000 Ευρώ.
    Αν κάνουμε την αναγωγή σε μεροκάματα αυτά αντιστοιχούνται σε 560 μεροκάματα.
    Και εδώ καλούμε τον οποιονδήποτε αρμόδιο να υπολογίσει και να μας γνωρίσει τον αναλυτικό λογαριασμό όχι σε Ευρώ αλλά σε μεροκάματα.

    Πόσα μεροκάματα δώσαμε για την αμοιβή του μουσικού συγκροτήματος ?
    Πόσα μεροκάματα δώσαμε για τους φιλοξενούμενους και πόσοι ήταν αυτοί?
    Πόσα μεροκάματα δώσαμε για τα κεράσματα ? (Ισως θα μπορούσαμε να δώσουμε μόνο νερό Αγίας Παρασκευής και λουκούμι.. Γιατί όχι ? Συνηθίζεται ως κέρασμα και στα μοναστήρια).
    Πόσα μεροκάματα αντιστοιχούνται στις αφίσες, πόσα στις προσκλήσεις, πόσα για τα διάφορα άλλα έξοδα ?

    'Οποιος έχει γνώση των παραπάνω αναλυτικών στοιχείων νομίζω ότι πολύ εύκολα μπορεί να τα υπολογίσει και να καταλάβει, αν τα έξοδα της εκδήλωσης ήταν τα μέγιστα, τα ελάχιστα ή κάτι το ενδιάμεσο.
    xridim

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σάν να τα λέει καλά ο ανώνυμος και καλά τα υπολογίζει με την αναγωγή σε ημεροκάματα που κάνει των εξόδων.
    Μακάρι να έκαναν τέτοιο υπολογισμό, παντού και οι άλλοι, που και αλλού, θα υπάρχει σίγουρα μεγαλύτερη ασυδοσία, σπατάλη.
    Τίποτα δεν έχουμε πάρει από τους προγόνους μας που έλεγαν:
    Άρτον και θεάματα…
    Του εξασφαλίσαμε του λαού τον άρτον;
    Όπως τα πάμε, μήπως τα πάμε, ανάποδα;
    Τέτοιες ώρες μας λείπουν τα θεάματα;
    Ο κάβουρας ψενότανε και εκείνος τραγούδαγε…
    Δεν παίρνουμε χαμπάρι με τίποτα;…
    Κρίση, κρίση. Ο κόσμος θα πεινάσει και τότε τι θα κάνει ο δήμος και ο δήμαρχος;
    Εύχομαι παντού και πάντα χαρές, τραγούδια και πανηγύρια όχι μόνο για τον εαυτόν τους, αλλά για όλους τους δημότες.
    Αν το καταφέρουν αυτό, τότε και μόνο αξίζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. xridim,
    πατριώτη Σερβαίε
    ο τρόπος που προσεγγίζετε το θέμα είναι απλοϊκός, μακριά από τη πραγματικότητα και μάλλον λαϊκίστικος. Είναι δικαίωμα σας!
    Για τις λεπτομέρειες της τοποθέτησης σας, ουδέν σχόλιον!

    Ανώνυμε πατριώτη που συμφωνείτε με τον xridim, μάλλον θέλετε να μιζεριάσουμε και να πενθούμε.
    Σας ευχαριστώ πατριώτες! Να είστε καλά!

    Απ' αυτό το ιστολόγιο και όχι μόνο, επιμένουμε στη θετική σκέψη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολλά σύννεφα στον ουρανό της Διαφάνειας ή της Διαύγειας...
    Δεν έχετε ακόμη καταλάβει ακόμη ότι εκείνο που ζητήσαμε δεν είναι τίποτε άλλο από τον αναλυτικό λογαριασμό, που εμείς τον πληρώνουμε, δηλαδή εκείνο που δεν έχει πρόβλημα να τον δώσει ο ΟΤΕ και οι άλλοι Δημόσιοι Οργανισμοί, ακόμη και οι μικρότεροι πατριωτικοί πολιτιστικοί Σύλλογοι που δημοσιεύουν Καταστάσεις εσόδων και εξόδων για την ενημέρωση των πατριωτών ?
    Νομίζετε ότι δεν έχουμε το δικαίωμα να ξέρουμε πως διαχειρίζονται τα χρήματα που πληρώνουμε και ότι εκείνοι που τα διαχειρίζονται δεν υποχρεούνται να δίνουν λογαριασμό ?
    Μην ανησυχείτε και δεν πρόκειται να βάλω υποψηφιότητα ούτε για Δήμαρχος ούτε για Δημοτικός Σύμβουλος, ούτε και έχω καμία διασύνδεση με την Αντιπολίτευση.
    Λέγεται ότι:
    «Καλός πολίτης είναι ο ενημερωμένος πολίτης»
    «Φίλος μεν Πλάτων, φιλτάτη δε η αλήθεια».
    Επίσης Θεωρώ χρήσιμο να υπενθυμίσω και μία παροιμία που τη λέγανε και στο χωριό μας...
    "Οποιος θέλει το καλό μου με κάνει και κλαίω"...
    Με ετούτα και με τα άλλα έχουμε καταφέρει να φτάσουμε σαν λαός και σαν χώρα στα πρόθυρα της χρεοκοπίας.
    Αν τελικά αυτό συμβεί, - όλοι σχεδόν το θεωρούν πολύ πιθανό - τότε μπορεί και το Ευρώ και η δραχμή να είναι μια απλή ανάμνηση.
    Θα μιλάμε με όρους ανταλλακτικής οικονομίας...
    Θα μιλάμε ίσως με τα μεροκάματα που τώρα σαν λέξη και σαν μέθοδος υπολογισμού, σας φαίνεται λάθος και λαϊκίστικο.
    Αφού σώνει και καλά θέλετε να επιμένετε στη θετική σκέψη ασφαλώς και δεν χρειάζεται να σκεφτείτε ότι τα λεφτά που ξοδεύονται προέρχονται από δανεικά, που για να τα πάρουμε έχουμε φιλήσει «κατουρημένες ποδιές» για να μας τα δώσουν ούτε ότι προέρχονται από τις άγριες και πρωτοφανείς φορολογικές επιδρομές στο εισόδημα των εργαζομένων και των συνταξιούχων.

    Φαίνεται ότι δεν σας αρέσουν τα σχόλια... ή μάλλον σας αρέσουν και πολύ μάλιστα μόνο όταν σας λένε εύγε και μπράβο.
    Σας θυμίζω ότι σας διαχειριστής του ιστολογίου έχετε τη δυνατότητα να ελέγχετε τα σχόλια πριν από τη δημοσίευσή τους και να τα δημοσιεύετε μόνο όταν σας αρέσουν, ή δεν κάνουν τον παραμικρό κυματισμό «στα λιμνάζοντα ύδατα».

    Προσωπικά θεωρώ άτοπο να κάνουμε σχόλια για θέματα που αφορούν το Δήμο σε ένα προσωπικό ιστολόγιο, όπως αυτό.
    Θα έπρεπε όμως να μας έχει δοθεί η δυνατότητα να τα υποβάλλουμε στο Δήμο Γορτυνίας, μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου.
    Δεν μπορώ να ξέρω αν αυτή η παράλειψη έχει γίνει συνειδητά ή κατά λάθος.
    Θέση και ρόλο μέσα στο Δήμο Γορτυνίας έχετε..
    Προτείνω να κάνετε τη σχετική εισήγηση στον κ. Δήμαρχο.
    Είναι κάτι το πολύ εύκολο να υλοποιηθεί και δεν απαιτεί καμία δαπάνη.
    xridim

    ΑπάντησηΔιαγραφή