Εικόνες της φύσης

Εικόνες της φύσης
Βαλσαμόχορτο

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Πέμπτη, 5 Ιουλίου 2012

39ος πανελλήνιος Διαγωνισμός Δημοτικού Τραγουδιού στα Λαγκάδια Γορτυνίας

Το Σάββατο 28 Ιουλίου 2012 στα πλαίσια των καλοκαιρινών πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Γορτυνίας, θα πραγματοποιηθεί ο 39ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Δημοτικού Τραγουδιού στην Αγία Παρασκευή Λαγκαδίων.
Ο εν λόγω διαγωνισμός θα είναι αφιερωμένος στη μνήμη μιας μεγάλης Ελληνίδας καλλιτέχνιδος του Δημοτικού Τραγουδιού, που έφυγε φέτος από κοντά μας, της αείμνηστης Δόμνας Σαμίου, που με την δράση και την προσφορά της κατάφερε να κρατήσει ζωντανό το Δημοτικό Τραγούδι.
Ο Δήμος Γορτυνίας αγκαλιάζει και ενισχύει αυτόν τον σημαντικό θεσμό για την περιοχή μας που του χρόνου συμπληρώνει 40 συναπτά έτη ζωής συμβάλλοντας καθοριστικά στην διατήρηση και συνέχιση της παράδοσής μας.
Οι κατηγορίες που θα λάβουν μέρος οι διαγωνιζόμενοι είναι οι εξής:
1. Bραβείο καλύτερης ερμηνείας δημοτικού τραγουδιού για νέους έως 18 ετών
2. Βραβείο καλύτερης ερμηνείας δημοτικού τραγουδιού για ενήλικες      
3. Bραβείο καλύτερης εκτέλεσης παραδοσιακού μουσικού οργάνου
Ιδιαίτερα επιθυμητά είναι τα παλιά, σπάνια και ανέκδοτα δημοτικά τραγούδια.
Όσοι ενδιαφερόμενοι επιθυμούν να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό θα ενημερωθούν αναλυτικά από την προκήρυξη που θα δημοσιεύσει ο Δήμος τις επόμενες ημέρες στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και στην ιστοσελίδα του Δήμου Γορτυνίας www.gortynia.gov.gr  
Για ενημέρωση και περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στα τηλέφωνα του Δήμου Γορτυνίας 2795360330 & 2795360313.  

..

3 σχόλια:

 1. Καλά γλέντια και καλή διάθεση που τόσο μας είναι απαραίτητη στις δύσκολες μέρες μας.

  Πολύ καλή η κίνησή σας προς τιμήν της Δόμνας Σαμίου...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ωραίος ο θεσμός και άξια η αφιέρωση.
  Καλή επιτυχία!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ευρυτάνα Ιχνηλάτη,
  Ντίνα,
  Σας ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σας! Εμείς προσπαθούμε αυτό το θεσμό που παραλάβαμε να τον διατηρήσουμε και να τον εξελίξουμε όσο το δυνατό καλύτερα εν μέσω δυσμενών οικονομικών συνθηκών.
  Και φυσικά δεν θα παραλείπαμε τη Δόμνα Σαμίου που τόσα προσέφερε στο παραδοσιακό τραγούδι αλλά και στο διαγωνισμό δημοτικού τραγουδιού στα Λαγκάδια.
  Καλά να περνάτε!

  ΑπάντησηΔιαγραφή