Εικόνες της φύσης

Εικόνες της φύσης
Τρίπολη Αρκαδίας-Πλατεία Άρεως, Ο Αρχιστράτηγος του Αγώνα Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Τετάρτη 21 Απριλίου 2021

Ενδέκατα γενέθλια!

Ανοιξιάτικα αγριολούλουδα από την Γορτυνία

Σήμερα έχουμε γενέθλια!!
Συμπληρώνουμε έντεκα χρόνια παρουσίας στο διαδίκτυο μέσα από τούτο το ιστολόγιο, κάνοντας ένα όμορφο ταξίδι με όλους εσάς συνοδοιπόρους στα μονοπάτια της φύσης και του πολιτισμού.
Στην εντεκάχρονη πορεία του ιστολογίου και μέσα πλέον στην δαιδαλώδη δικτύωση αυτού του χώρου, βρήκα φίλους, ομόψυχους συνταξιδευτές, με τις ίδιες ανησυχίες, ερασιτέχνες της δημιουργίας πνευματικής και πολιτιστικής, ευαίσθητους σε ωραία και ανώτερα πράγματα. Αγωγή ψυχής και τροφή πνευματική αποτελεί όλη τούτη η προσπάθεια.
Είμαι ευτυχής που με το ιστολόγιο συμμετέχουμε στον εορτασμό για τα 200  χρόνια από την έναρξη της Επανάστασης του 1821 για την αποτίναξη της τουρκικής σκλαβιάς, η οποία αποτέλεσε την απαρχή της ίδρυσης του νέου Ελληνικού κράτους. Για το λόγο αυτό δημοσιεύω όσο το δυνατόν περισσότερα άρθρα αφιερωμένα στα ιστορικά γεγονότα και στους ήρωες μας (ειδικότερα της ιδιαίτερης πατρίδας μου της Αρκαδίας), συμβάλλοντας  στο να γνωρίζουμε καλύτερα και να κρατήσουμε την ιστορική μνήμη ζωντανή. Προτιμώ να δημοσιεύω αποσπάσματατα από τα κείμενα των απομνημονευματογράφων και συγγραφέων της ιστορίας, χωρίς απλοποιήσεις του κειμένου στη νέα ελληνική γιατί πιστεύω ότι μας μεταφέρουν σ’ εκείνη την εποχή με αυθεντικότητα, έστω κι αν εμπεριέχουν το στοιχείο του υποκειμενισμού.  
Δεν είμαι ιστορικός, ούτε διεκδικώ τέτοιο ρόλο, παρά μόνο “εραστής”  της ιστορίας, ειδικά αυτής της περιόδου, της Επανάστασης του 21, επειδή θεωρώ ότι είναι από τα πιο θαυμαστά επιτεύγματα των Ελλήνων διαχρονικά.

Φίλοι επισκέπτες όπου και αν βρίσκεσθε, γνωστοί και άγνωστοι, σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας.

Σας ευχαριστώ όλους!
 Μαρίνα Διαμαντοπούλου

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου